Returer & Reklamationer

Var vänlig och läs hela informationen nedan innan du mailar.

Vi vill att våra kunder ska vara 100% nöjda! Vi är måna om att hålla en superservice och vi månar om våra kunder främst.
Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi er direkt om ni har några funderingar!

Vill ni av någon anledning returnera en produkt så skicka ett mail till retur@alixtra.se alternativt använd er av formuläret här på sidan: Skriv ordernummer och vad ni vill returnera. Skriv kort om anledningen till returen.

Vi tar ej emot reklamationer på grund av märken eller rispor i väskskinn. Skinn är ett naturmaterial, märken och variationer i skinnet är en naturlig del av läder och skinnprodukter. Läs mer om skinnet och skötsel HÄR.

Gäller det en reklamation för att det finns ett produktionsfel på produkten så ange detta. Du kommer då att bli ombedd att skicka in bildbevis över felet där det tydligt framgår vad som är fel. För att kunna göra en retur måste ni maila oss och returnera varan inom 14 dagar efter du mottagit beställningen. Vid en delretur, om ni inte returnerar hela ordern utan delar av den så kommer vi inte att betala tillbaka fraktavgiften.

Vi försöker svara inom 24 timmar på alla returmail. Har ni inte fått ett svar inom 48 h (två arbetsdagar) så skicka ett nytt mail.

Alla produkter ska återsändas i väsentligt oförändrat skick med alla originaletiketter kvar. Om vi får tillbaka en produkt som är använd eller förändrats på något vis kommer vi att skicka tillbaka varan. Vill ni få återbetalt fullt belopp mot vad ni har betalat för produkten måste den vara oanvänd och returneras med alla etiketter kvar. Efter att vi har mottagit produkten och kontrollerat den så återbetalar vi varans värde till dig. Är den använd så kommer den att omedelbart att returneras till köparen. Detta beslut kan ej överklagas.

Alixtra Bags & Accessories står alltid för transportrisken för din beställning till dig. Du som kund är däremot ansvarig för försändelser som kommer tillbaka till oss i retur. Var noggrann med hur du förpackar dina returer. Vi har ingen möjlighet att ta emot returer som hamnar hos ett ombud utan returen måste skickas direkt till vårt lager. Det kommer bara att förlänga processen vilket betyder att din eventuella återbetalning dröjer. Vi löser EJ ut paket som skickas till oss mot postförskott. Du kan välja mellan att skicka tillbaka själv eller få en retursedel av oss via DHL (60 SEK kostnad). Vill du ha en retursedel så var vänlig och ange detta i din kontakt till oss.

Alla returer ska skickas till:

Alixtra AB
Vallgatan 2
434 30 KUNGSBACKA

Vid reklamation på grund av felaktig produkt med produktionsfel skickar vi ut en ny likadan kostnadsfritt när vi har mottagit din retur.

Vi kommer alltid i första hand att försöka reparera din produkt/väska eller byta ut den mot en ny om reparation inte är möjligt. 

När vi har mottagit ert mail så kontaktar vi er och kommer skicka ut en returfraktsedel om ni har önskat detta och om vi har godkänt returen/reklamationen, som ni kan enkelt printa ut och fästa på paketet. Sedan lämnar ni in det till närmsta DHL-ombud. När vi har mottagit er retur så krediterar/makulerar vi er Klarna-faktura alternativt sätter tillbaka motsvarande belopp på ert kontokort. Vid en eventuell retur så drar vi av en kostnad på 60 SEK för returfrakten. Vid reklamation av en vara som är trasig eller har andra produktionsfel är det fri returfrakt. 

Har du betalat med faktura hos Klarna är det viktigt att vi får in returen innan fakturans förfallodatum. Först när vi har mottagit returen kan vi kreditera fakturan. Detta måste du planera för när du ska returnera produkten.

Vi har enligt lag 30 dagar på oss att betala tillbaka returer/reklamationer men har som målsättning att göra det snabbare än så. Om vi ej godkänner returen på grund av att varan är använd eller förstörd kommer vi kontakta er angående detta snarast.

Har ni några ytterligare funderingar så får ni gärna kontakta oss snarast så hjälper vi er direkt.

RETUR/REKLAMATION

E-post*

Förnamn

Efternamn

Vill ha retursedel JA/NEJ

Ordernummer

Kommentarer