Skötselråd skinnväskor

Skinn är ett naturmaterial såsom ditt eget skinn. Det behöver vårdas och skötas om för att det ska bibehålla sin elasticitet, mjukhet och patina. Det finns olika typer av skinn som garvas på olika vis. Vanligast idag är koskinn som numera normalt sett är vegetabiliskt garvat med hjälp av naturens produkter. Skinn är en livslång vara som bara blir vackrare ju mer man använder det och sköter det rätt. En väska i skinn ska du kunna ha hela livet.

Men ibland behöver även väskan lite kärlek och en spa-kväll. Det bästa är att köpa ett ofärgat läderbalsam som du hittar HÄR och smörjer in din väska med från början. Sen behöver du inte ha spa-kväll varje vecka men någon gång då och då. Ibland blir väskan mycket finare om den är insmord. På samma vis som du smörjer och håller efter din kropp och ditt ansikte, vill väskan få samma kärlek. Skulle du få fläckar på väskan så är det bra om du tar bort dem så fort det går. I vårt kit följer även en liten flaska rengöring med. Spill helst inte ut rödvin eller tappa drinkar över väskan. Det uppskattar varken du eller väskan. 

Skinn är känsligt för stark sol, stora temperaturskillnader och kyla/snö. Det kan torka ut skinnet vilket aldrig är bra.

Skinn är ett levande material som är präglat av djurens leverne. Där kan finnas insektsbett, märken och fläckar som är en naturlig del av skinnet. Vill man ha en perfekt väska utan minsta märke ska man köpa plast eller konstläder. Skinnväskor är unika, precis som du och jag. Det är därför som vi älskar dem.